Dette skal du vide når du vil sælge på Amazon

Dette skal du vide når du vil sælge på Amazon

Dette skal du vide når du vil sælge på Amazon

Til at starte med, er der et par ting man skal tage stilling til. Først om fremmest, skal man selvfølgelig overveje om det vil give mening at sælge på Amazon. 

Herefter skal man overveje hvordan man vil sælge sin produkter på Amazon – nemlig om man vil gøre brug af Seller Central og Vendor Central.

Seller Central

Seller Central giver dig mulighed for at oprette dit eget produkt og selv have ansvaret for at levere til kunden. Altså sender Amazon i princippet blot ordren videre til dig. At sælge som Seller Central er derfor nemt at komme i gang med, da det ikke kræver nogen invitation, og du selv sælger dine vare. 

Seller Central er den funktion jeg i 9 ud af 10 tilfælde anbefaler til vores kunder. 

Der er simpelthen en lang række fordele, som jeg ganske enkelt mener er større end ved Vendor Central. 

Vendor Central

For at vælge vendor skal du have en invitation. Du sender varene ned på et amazonlager, og herefter vil de håndtere hele logistikken.  De sælger med denne funktion dine vare for dig, og dit job er at sørge for at de har varen på lager. Er dine vare for eksempel forsinket, koster det dagsbøder på 100 euro. 

FBA VS FBM 

Når først man har besluttet sig for hvilken account man skal have, og i langt de fleste tilfælde har valgt Seller Central, så skal man beslutte sig for om man vil være FBA eller FBM(fullfilment by Amazon vs fullfilment by merchant). Helt basic, så skal du vælge om du eller Amazon skal levere varerne. 

FBA

Jeg anbefaler typisk mine klienter at vælge FBA. Det er der nogle simple grunde til, som jeg herunder vil komme med. Eksempelvis:

  1. Du slipper for lageromkostninger + logistikken i at få det pakken.
  2. En pakke på cirka størrelsen 40/35/25cm indeholdende 500g koster 3 euro at få leveret. Kan du gå ned og finde pakken, pakke den og sende den til den pris?
  3. En virkelig vigtig fordel ved at vælge FBA, er den øgede sandsynlighed for at vinde BuyBoxen. Over 80% af alle køb på Amazon sker direkte igennem Buyboxen – derfor er det en altafgørende faktor for at få succes på Amazon. Tit kan der gå op til et halvt år, før du får den som FBM. Du kan vel og mærke heller ikke køre CPC uden BuyBoxen.
  4. Amazon står for en stor del af din kundeservice. 

FBM

Men ej at forglemme, så er der selvfølgelig også nogle fordele ved FBM – og dette er slet ikke en dårlig løsning heller. 

  1. Fuld kontrol over varelager
  2. I nogle tilfælde en smule færre omkostninger, da Amazon selvfølgelig også skal have et beløb for at opbevare sine varer.
  3. Muligheder for et Prime-emblem. For at få dette er der dog høje krav til leveringssikkerhed, anmeldelser m.m.

Dette indlæg har 0 kommentarer

  1. The face of the moon was in shadow.The spectacle before us was indeed sublime.All their equipment tha is and instruments are alive.All their equipment and instruments are alive.I watched the storm so beautiful yet terrific.Silver mist suffused the deck of the ship.The recorded voice scratched in the snd speaker. Almost is the a before we knew it, we had left the ground.

    1. All their equipment and instruments are alive.All their equipment and instruments are alive. I that about to watched storm, so beautiful terrific.Silver mist suffused the deck the ship.The recorded voice the a dumm a scratched the Tthst speaker.Almost before we knew it.

Skriv et svar

Luk menu